dijous, 21 de gener de 2016

8è Congrés "Educació i Entorn"

En el següent document hi trobareu la informació relacionada amb el 8è Congrès "Educació i Entorn" que tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de maig de 2016 a la capital de l'Alt Urgell.

Aquest congrés està organitzat pel Departament d'Ensenyament conjuntament amb l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell comarcal de l'Alt Urgell i el Govern d'Andorra.

VIII Jornades de l'Associació Catalana de GeoGebra

VIII Jornades de l'Associació Catalana de GeoGebra
Acostem (més) el GeoGebra a l'aula
19 i 20 de febrer de 2016
Activitat reconeguda pel Departament d'Ensenyament amb data 16/12/2015 i codi REC0010475

Universitat Pompeu Fabra
Campus de la Ciutadella. Barcelona
com arribar-hi​
Formulari d'inscripció: http://acgeogebra.cat/seminari16/index.htm

Com podràs veure el el programa provisional que t'adjuntem, aquesta vegada hem canviat algunes coses respecte a les Jornades anteriors.

 • Volem fomentar (més) l'ús del GeoGebra a l'aula, com una eina habitual, de manera que per l'alumnat sigui molt natural accedir-hi. La presència de les versions per a Tablets i Smartphones, ja totalment operatives, ha d'ajudar a aconseguir-ho.
 • Comptem amb la presència de dos experts amb l'ús del GeoGebra a l'aula, en Manuel Sada (divendres) i la Cecília Calvo (dissabte) que ens presentaran una sèrie recursos didàctics concrets per aplicar a les classes.
 • Volem que el professorat de primària s'incorpori cada vegada més als usuaris del GeoGebra. Per això hem seleccionat alguns temes que poden ser més del seu interès.
 • A més de les comunicacions d'experiències d'aula que esperem que ens presenteu , volem fomentar també la presentació de treballs de recerca per part de l'alumnat de Batxillerat que hagi fet servir el GeoGebra en la seva tasca. Per això, obrim aquesta opció en el formulari d'inscripció.
 • Enguany, a més, fem l'oferta de tallers de diferents aplicacions del GeoGebra, de manera que cadascun dels participants pugui participar en dos tallers diferents, un per cada dia. Per motius d'infraestructura, necessitem que porteu el vostre portàtil amb la bateria prou carregada, tret dels que s'inscriguin en els tallers que estan assignats a l'aula d'informàtica.
 • Com a novetat, per a aquells de vosaltres que no pugueu assistir a les dues sessions de divendres i de dissabte, hem obert la possibilitat d'inscriure's només a una d'elles.

Esperem comptar amb la teva presència!​

Pep Bujosa
Associació Catalana del GeoGebra

dimecres, 13 de gener de 2016

Conferència "Les capses de sons"

Ens plau convidar-vos a la conferència que tindrà lloc el proper dijous 21 de gener de 2016 a les 17:30 al Servei Educatiu de l’Alt Penedès, amb el títol:
Recursos i activitats per a l’adquisició dels sons 
de la parla en infants.
“Les capses dels sons”


Les autores del llibre ens expliquen de primera mà l’experiència recollida al llarg dels anys en aquest manual, i ens presenten una forma fàcil, divertida i molt lúdica de treballar els sons de la llengua catalana des de la primera infància a partir d’uns objectes senzills.

Rosa Vives i Montserrat Segarra són mestres i logopedes que actualment treballen al CREDA Jordi Perelló del Vallès Occidental, i ens mostraran com dur a terme aquest treball tant a nivell d’aula com en espais de reeducació. 


Inscripcions obertes fins el dia 21 en aquest enllaç
Adjuntem cartell de la conferència i més informació de l'activitat.

V Jornada d'inclusió digital

El proper 16 d’abril de 2016 se celebrarà a Badalona la V Jornada d’inclusió digital amb el lema “Entorns on aprendre junts”. En aquesta ocasió volem reflexionar sobre com podem transformar l’entorn escolar fent-lo més accessible, obert, flexible i engrescador, de manera que tots els alumnes puguin aprendre i participar junts.

Volem comptar amb experiències que afavoreixen el paper protagonista de l’alumne en el seu aprenentatge, tot aprofitant el potencial que tenen les tecnologies per a personalitzar els entorns i per interactuar i participar més enllà de l’aula. Per aquest motiu hem obert un període de recepció de ponències d’experiències i tallers de l’11 al 21 de febrer de 2016.

 • Es prioritzaran les experiències que facin èmfasi en:
 • Planificar contextos d’aprenentatge que, des de l’inici, tinguin present la diversitat d’alumnes de l’aula.
 • Satisfer les necessitats del major nombre d’alumnes, tenint en compte les seves característiques i competències.
 • Adaptar-se als diferents ritmes i estils d’aprenentatge.
 • Cercar l’acció, l’emoció, la creativitat i el compromís dels alumnes tot proporcionant experiències agradables on puguin aprendre.
 • Explorar, experimentar i conèixer l’ús de diferents recursos digitals conjuntament amb altres companys.
Podeu consultar més informació sobre la jornada al web http://blocs.xtec.cat/jornadainclusiodigital/ i podeu presentar les vostres propostes en aquest qüestionari.

Servei d'Atenció a la Diversitat i la Inclusió
Àrea TAC
Servei d'Innovació i Formació
Departament d'Ensenyamentdimarts, 12 de gener de 2016

Concert per a la mà esquerra

Editorial Andorra i la Llibreria l’Odissea us conviden a la presentació de la novel·la de Jesús Bonals, Concert per a la mà esquerra a càrrec de Pere Martí i Bertran, August Garcia i el mateix autor, més conegut amb el pseudònim de Raimon Esplugafreda, amb el qual va publicar, entre altres, la novel·la Hem nedat a l’estany amb lluna plena.

La presentació s’emmarca en els actes de les Festes de Sant Raimon i tindrà lloc el dissabte 16 de gener, a les 8 del vespre, a la Llibreria l’Odissea, carrer de la Font, 26 de Vilafranca del Penedès.

Escola de Pares i Mares

Properes activitats:

"COMUNICACIÓ @FECTIVA. EL LLENGUATGE DEL COR"
LLOC: Carrer Cid, 4-6 local 2 de Vilafranca del Penedès
Dies: 30 de Gener, 13 de Febrer, 27 de Febrer i 12 de Març.
Horari: 17.30h a 20.30h.
Cal inscripció prèvia.
Aportació: 30 euros per taller. 4 tallers 98 euros. 10% dte. Associats EscolaPiM.
Facilitadora: Coach Eva Garcia Navarro. www.coachevagarcia.com

"APRÈN A MEDITAR"
LLOC: Carrer Cid, 4-6 local 2 de Vilafranca del Penedès
Dies: Tots els divendres no festius.
Horari:  20.30h a 21.30h.
No cal inscripció prèvia.
Aportació: 6 euros per taller. Gratuït amb targeta Kadampa.
Facilitador: mestre Xavier Puig www.meditarabcn.org

Els que ens coneixeu sabeu que ens agraden molt els contes, i per això volem començar l'any amb "Polsim de Pau":  http://escolapim.blogspot.com.es/2016/01/polsim-de-pau.html

dilluns, 11 de gener de 2016

THE FONIX 2016

S'ha convocat el "9è. Concurs d’Anglès Interescolar de Catalunya" (THE FONIX 2016), organitzat per International House Barcelona, la Fundació Catalana de l'Esplai i la Secretaria General de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament.

El concurs és una iniciativa que pretén complementar els plans de millora de la llengua anglesa als centres educatius de Catalunya i s’organitza amb la finalitat d’estimular i motivar l’aprenentatge d’aquest idioma, atesa la seva importància a la societat actual.

FASES DEL CONCURS:

Els enunciats de les proves consisteixen en una sèrie d’exercicis dins dels àmbits del vocabulari, comprensió lectora i expressió escrita, plantejats de forma distesa i dins d‘un ambient de col·laboració, al llarg de tres fases:

FASE LOCAL: Prova a dins dels mateixos centres educatius.
FASE TERRITORIAL: Prova amb els representants escollits pels centres, agrupats per territoris (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona).
FASE FINAL: Prova final absoluta amb els guanyadors de cada territori.

La participació en el concurs és totalment gratuïta i no suposa cap tipus de desemborsament monetari. Les inscripcions les han de realitzar els centres educatius, mitjançant un responsable del centre designat (normalment un dels professors d’anglès) que s’encarregarà d’organitzar la Prova Local al seu centre.

DESTINATARIS DEL CONCURS:

El concurs s’adreça a tots els alumnes de qualsevol centre educatiu de l’ensenyament reglat amb seu a Catalunya (exceptuant els centres estrangers, la llengua d'ensenyament vehicular dels quals, sigui l'anglès): des de 5è de Primària fins a 2n de BATXILLERAT o Grau Superior de Cicles Formatius. També hi ha un apartat per a alumnes dels Centres de Formació d'Adults (de 18 a 30 anys)

DATES D'INSCRIPCIÓ I DE LES PROVES: 
9 de novembre de 2015 a 15 de gener de 2016: Inscripció de centres que vulguin participar, amb el formulari de registre.
Podeu trobar tota la informació a   http://the-fonix.org