divendres, 25 de setembre de 2015

AULA D'ENERGIA

Aula d’Energia conté activitats TIC adreçades a alumnes de Cicle Superior de Primària, ESO, Batxillerats i Cicles Formatius, sobre medi ambient, energia i l'estalvi energètic, i estan pensades  amb l'objectiu de generar reflexió entre els alumnes i un treball posterior a l'aula.
Podeu fer la inscripció en el portal d’aquesta catorzena edició realitzant alguna de les activitats que oferim.Veure presentació de les activitats clicant la imatge: 

Premis CAC a l'escola


Trobareu les bases del concurs en aquest enllaç: http://www.premiscacescola.cat/

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament, ha convocat la tretzena edició dels Premis el CAC a l'escola, que tenen com a objectiu fomentar l'educació en comunicació audiovisual en l'àmbit escolar.

Per a cadascuna de les cinc categories referides a l'alumnat es concedirà un primer premi, dotat amb 1.000 euros, i un segon, dotat amb 500 euros.

Pel que fa al professorat, el premis tenen la mateixa dotació.

BOSC DELS COMS

Albert Criado, mestre de Primària i realitzador de recursos digitals educatius des de fa molts anys. Especialitzat en la realització de vídeos i interactius per a les escoles. Fa tres anys va iniciar un nou projecte per a les escoles: el Bosc dels Coms
Es tracta d'un projecte basat en vídeos educatius que ha iniciat en l'àrea de Matemàtiques. Juntament amb un grup de titellaires i actors de teatre infantil s'han creat uns personatges ( la Zina i el Doctor Pi) que presenten els diferents temes del currículum d'una forma amena i recolzada amb imatges. 
Actualment tenen fets 88 vídeos que corresponen a tot l'àmbit de Geometria dels Cicles Inicial i Mitjà de Primària. Estan fets en Català i Castellà. El projecte es presenta en un espai multi plataforma i s'inicia d'una manera gratuita fins que es pugui fer una difusió i posicionament a la xarxa. Podeu trobar el projecte en aquests espais:
BOSC DELS COMS DE Youtube
Usuari amb quasi 100 vídeos en Català i Castellà. On us podeu subscriure fàcilment si abans inicieu sessió a Youtube. Ho podeu fer amb l'usuari de la Xtec o qualsevol gmail. Així hi podreu tenir accés des de qualsevol ordinador només iniciant sessió de youtube. 

Mydocumenta BOSC DELS COMS http://www.boscdelscoms.mydocumenta.com/
Mydocumenta es una plataforma multimèdia pensada per a fer presentacions tipus murals digitals, es una eina amb moltes possibilitats i que moltes escoles han comprat. Us podeu subscriure gratis i podeu accedir a un entorn preparat per a Pissarres digitals i Tablets ( properament) . A mydocumenta podeu trobar tots els continguts de Geometria de CI i CM en 44 lliçons, amb vídeos fotografies i algunes amb recursos. Només està disponible en Català

iBooks EL BOSQUE DE LOS COMOS.
Es un llibre digital sobre les figures planes a Cicle Mitjà i està fet per a Ipad. També es pot baixar gratuïtament. Està en Castellà i properament estarà en Català.

Bloc del projecte: bocdelscoms.com
On podeu trobar tots els enllaços i novetats del projecte.

A banda de presentar el Bosc dels Coms als centres, s'ofereix la possibilitat de presentar els recursos que estan relacionats amb aquest com són Mydocumenta i Youtube com a recurs educatiu. 

Programa de formació científica, tecnològica i matemàtica (CTM)

El "Programa de formació científica, tecnològica i matemàtica (CTM)" tindrà lloc durant el curs 2015 - 2016 a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

El programa té com a finalitat afavorir la formació científica, tecnològica, matemàtica i didàctica del professorat i per dur-lo a terme compta amb la col·laboració d’institucions i entitats que es dediquen a la recerca i a la comunicació científica, tecnològica i matemàtica.

Aquest programa s'adreça al professorat d’educació secundària dels àmbits de la ciència, la tecnologia i les matemàtiques disposat a posar la formació rebuda al servei del centre, amb la finalitat d’aplicar-la a l’aula i millorar els resultats de l’alumnat.

Les persones i centres participants en aquesta formació tindran accés al Programa de suport a la realització de treballs de recerca d’alumnat de batxillerat en col·laboració amb personal investigador d’entitats de recerca.
L'activitat té una durada de 40 hores distribuïdes en 14 hores d’activitats comunes presencials, 14 hores d’activitats optatives presencials i 12 hores per al treball personal i de centre no presencials. Aquestes hores han de servir també per al disseny, l'experimentació i l'avaluació d’una activitat a l’aula. 


La INSCRIPCIÓ  es pot realitzar fins al 27 de setembre i la consulta d'assignacions serà el 9 d'octubre. 

dimecres, 23 de setembre de 2015

Sempre connectats? Viure i aprendre en temps digitals

El Consell Escolar de Catalunya celebra la seva XXV Jornada de reflexió a l'auditori del Conservatori del Liceu de Barcelona el proper 17 d'octubre.

El títol d'enguany, Sempre connectats? Viure i aprendre en temps digitals, permetrà estendre i aprofundir el debat iniciat amb el document Les tecnologies mòbils als centres educatius, que va ser aprovat pel Consell el passat mes de març.

Al web del Consell (
http://consellescolarcat.gencat.cat) trobareu el programa i el formulari de sol·licitud d'inscripció.

dimecres, 16 de setembre de 2015

EDUCACIÓ FINANCERA A LES ESCOLES DE CATALUNYA

Tallers d'educació financera adreçats a l'alumnat de 4t d'ESO per als centres públics i privats. Veure resum de "Estat de situació a data 1 de setembre de 2015" aquí.

A través de la pàgina web del programa EFEC, emplenant la sol·licitud telemàtica, els centres rebran més informació de com funciona.

La pàgina web del programa EFEC és: http://www.efec.cat/, on a la part superior hi ha una pestanya anomenada 'apunta't' que dóna accés al formulari d'inscripció.

dilluns, 14 de setembre de 2015

"Art en trànsit". Exposició itinerant 2015-2017

Del 23 de setembre al 13 de novembre de 2016 Vilafranca acollirà l’exposició “Art en trànsit” una col·lecció d’obres contemporànies del Centre d’art La Panera de Lleida. La Diputació de Barcelona és qui ha produït l’exposició itinerant i també ofereix la possibilitat de gaudir del Servei educatiu dissenyat expressament per a conèixer amb profunditat tot el contingut de l’exposició.

Per a més informació sobre aquest projecte expositiu clica aquí

iEARN-PANGEA

Ja està obert el termini d'inscripció d'alguns dels projectes telemàtics per al curs 2015-2016!
Per assolir l'objectiu EDUCAR PER UNIR, des d'IEARN-PANGEA es promou l'ús col·laboratiu de les TIC i ofereix a la comunitat educativa un ampli ventall de projectes telemàtics cooperatius. Tots els projectes afavoreixen una metodologia de treball interdisciplinar i cooperativa, faciliten la integració de les TIC al currículum de l'etapa i nivell, en alguns casos fan propostes que afavoreixen el plurilingüisme. 

* Cadascun dels projectes té un coordinador o coordinadora que acompanya els docents participants al llarg de totes les activitats, s'encarrega del correcte funcionament dels espais web del projecte i elabora i actualitza la guia didàctica que permet integrar el projecte en la programació d'aula.

Més informació a http://iearn.cat/

EduWikiLab 2015-2016. Inscripcions.

S’obren les inscripcions al grup de treball EduWikiLab, d’Innovació i Pràctica en Ensenyament de les Ciències.
La inscripció al grup de treball és oberta a qualsevol professional de l’educació científica, a l’espai de formació de la Xtec (http://www.xtec.cat/web/formacio/gestio/cercador_activitats) cercant l’activitat amb el seu nom (EduWikiLab) o bé amb el seu número (A130031A13). La participació al grup i complimentació dels requisits (assistència i elaboració de materials) es reconeix amb 30 hores de formació. Les inscripcions són obertes fins el dia 27 de Setembre 2015.

VIU LA VINYA

 Viu la Vinya són tallers i activitats relacionades amb el coneixement de la vinya, el seu cultiu, la vida a pagès, les tradicions, la verema o els comportaments sostenibles i el medi ambient.
Tot això amb el valor afegit (i tret diferencial) del component humà dels monitors, tots ells treballadors de Mas Albornà amb la qual cosa, el visitant de Viu la Vinya no només aprèn sobre la vinya sinó que viu una experiència d’integració i de descoberta del valor de les capacitats diferents.
 
Els tallers i les activitats estan especialment pensats per infants de primària (escoles, esplais....) així com famílies o empreses (jornades de RSC). 


Més informació a http://www.viulavinya.cat/

En Quim i el Grill. Pere Martí.Fitxa tècnica
En Quim i el grill
Pere Martí i Bertran
Il•lustracions de Marta Ponce
La Garriga (Barcelona): Edicions del Roure de Can Roca, 2014
Col•lecció: Barba Blava, 2
Pàgines: 46
http://rouredecanroca.blogspot.com.es/p/en-quim-i-el-grill.html

ES POT VEURE UN ARTICLE SOBRE LES VISITES A L'ESCOLA DE L'AUTOR AL WEB DE LA ILC. Enllaç a l'article.

LLETRES A LES AULES. Obertes les inscripcions.

Tots els centres educatius que estiguin interessats a participar a Lletres a les Aules poden fer les seves sol·licituds fins al 15 d'octubre de 2015 a través de l'aplicatiu que trobareu al portal de de la ILC (www.lletrescatalanes.cat), apartat Lletres a les Aules.

Guia de l'aplicatiu.

XXVII Premis literaris “Joan Mañé Guillaumes” 2015

Bases de la convocatòria dels XXVII Premis literaris
“Joan Mañé Guillaumes” 2015 

La Ràpita  -Sta. Margarida i els Monjos-