dijous, 18 de juny de 2015

Primer premi Concurs Siemens 2015 a l'Institut Alt Penedès

Alumnes de Grau Superior en Automatització i Robòtica industrial guanyen el primer premi de la VII edició de prototips Siemens per a escoles i universitats (Automation Control), un premi merescut. L'enhorabona!

guanyador Siemens
 

dimecres, 17 de juny de 2015

II Jornada Formativa APS del Banc de Sang

II Jornada Formativa APS del Banc de Sang “ Aprèn, participa i dóna”, el proper dimarts 30 de juny a la seu del Banc de Sang i Teixits (BST) de Barcelona.
Durant els darrers vuit cursos escolars han contribuït conjuntament a la formació de més de 30.000 infants i joves en 500 activitats.
Per inscriure-us, només cal que envieu un correu electrònic a aps_bancdesang@bst.cat indicant nom, cognoms, DNI dels assistents del vostre centre, càrrec i correu electrònic de cadascun d’ells, abans del 23 de juny.

El programa de la Jornada.

Projecte GUANYA'DORS

Aplicació per a Estudiants de Secundària i Batxillerat

Recentment hem desenvolupat una aplicació mòbil per als centres docents de Catalunya amb una temàtica enfocada al mobile learning. Aquesta APP a mitjançant una mecànica de joc ofereix a l'alumne la possibilitat de respondre preguntes de les diverses assignatures del seu curs. Els professors gaudeixen d'una plataforma de monitorització dels alumnes on poden personalitzar les activitats i preguntes que respondran en el joc. L'aplicació Guanyad'ors-SIC pot generar preguntes tipus test, amb imatges i so*. La finalitat és poder englobar totes les necessitats diferents de les assignatures que es poden cursar. Els alumnes lluny de sentir una prohibició sobre un dispositiu que es part de la seva vida quotidiana tenen una oportunitat per descobrir aquesta aplicació com una eina educativa de la que en poden treure un profit immediat.
 
Volem destacar la implantació de l'aplicació Guanyad'ors-SIC al centre IES Eugeni d'Ors (SIC-Guanyadors) on a més de beneficis educatius ofereix una promoció molt positiva del centre a tota la comarca. La repercussió que ha tingut en els mitjans de comunicació per la seva innovació en les tècniques educatives ha despertat l'interès dels pares que valoren molt positivament la adaptació dels centres a les noves tecnologies.
 
Actualment podem oferir l'aplicació en diferents plataformes mòbils (Android/Iphone). Quedem a la vostra disposició per respondre dubtes i facilitats tota la informació necessària. Si ho desitja, podem concretar una visita/Demostració per respondre a les seves preguntes. Pot posar-se en contacte amb nosaltres responent aquest correu 
 
 

dimarts, 16 de juny de 2015

Entrepobles Penedès

Entrepobles Penedès us comunica que els propers 15 i 16 de juny tindrem al Penedès a Wendy Paiz, de la Fundación Luciérnaga de Nicaragua i Arturo Albizures, de la Asociación Comunicarte de Guatemala. Ambdues entitats, juntament amb una trentena d’organitzacions socials centreamericanes, conformen la Red Centroamericana de Comunicación Social, una xarxa d’organitzacions i persones que exerceixen la comunicació social comunitària, una estratègia de comunicació per fer visibles realitats silenciades, per treballar pels drets humans i la justícia social.
 

II Campus Joan Amades


Tu tens la paraula

Descobreix la cultura popular de la mà dels millors especialistes del país. Del 9 al 12 de juliol de 2015 i sota la direcció del reconegut folklorista vilanoví Bienve Moya,Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès) acull la segona edició del Campus Joan Amades amb l'objectiu de divulgar la cultura popular i tradicional, conèixer-ne els orígens i debatre'n el futur amb la veu dels protagonistes.
Les inscripcions ja estan obertes. Tu tens la paraula.  Inscriu-te 

divendres, 12 de juny de 2015

La vinya dels nens a TV3

La vinya dels nens és una iniciativa de la comunitat educativa de l'escola Sant Jordi de Sant Pau d'Ordal.

Suposa un compromís amb l'entorn, amb el poble i la comarca, on el treball de la vinya a més de connectar-nos amb el nostre passat, amb la terra i el paisatge que ens envolta i acull, té una àmplia projecció de futur.

Més informació

El programa de TV3 Divendres del passat dia 11 de juny es va fer ressó. Aquests són els enllaços:

Subirats, capital de la vinya I

Subirats, capital de la vinya II

Espurn@

El projecte Espurn@ és una iniciativa del Departament d'Ensenyament i de l'ICE de la UAB.
Es tracta d'un projecte multidisciplinar adreçat a mestres i professors d'infantil, primària i secundària que en base al treball en xarxa, integra metodologies i dinàmiques adreçades a la millora qualitativa de l'Escola. El seu objectiu principal és facilitar les eines necessàries als nostres joves per créixer en el marc de la societat del coneixement.

Més informació

37a Escola d'Estiu del Penedès

Després de la celebració del Centenari de les Escoles d'Estiu de l'any passat, encetem enguany una nova edició de les Escoles d'Estiu al territori.   Més informació 
 
 

Escola d'Estiu IEARN PANGEA

Ja t'has apuntat a la nostra Escola d'Estiu Virtual? Tens temps fins el 15 de juny, però no ho deixis per l'últim moment. Al blog de l'Escola d'Estiu hi trobaràs la descripció de tots els cursos i el formulari d'inscripció.

Anem al teatre. Curs 2015-16

Anem al teatre
Anem al Teatre és un programa organitzat per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments, que ofereix espectacles de teatre, música i dansa als alumnes d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius. Amb 20 anys d'experiència i prop de 300.000 espectadors anuals.  Més informació
 
 
 

dimecres, 3 de juny de 2015

25è aniversari de Ràdio Ràpia. Per molts anys!


Més informació

Curs d’estiu sobre Actuacions Educatives d’Èxit i Comunitats d’Aprenentatge​ a Vilafranca del Penedès

Degut a l’èxit de participació del curs de l’any passat, tornem des de l’Associació de professorat Odissea a organitzar un curs d’estiu sobre Actuacions Educatives d’Èxit i Comunitats d’Aprenentatge​, aquest cop a la zona del Penedès on hi ha un grup de professorat molt interessat en el tema. Són molts i moltes les mestres i el professorat que ens han demanat un curs específic sobre actuacions educatives d’èxit i comunitats d’aprenentatge, ja sigui perquè han sentit a parlar del projecte o perquè saben que totes les actuacions d'èxit estan avalades per la comunitat científica internacional com a vàlides per a superar el fracàs escolar. L'objectiu és formar­nos i aprofundir en teories i pràctiques que garanteixin de forma contrastada i segura una millora de resultats i convivència dels nostres nens i nenes, nois i noies​. Aquest curs va dirigit a totes les persones que hi estigueu interessades. 

Díptic  Curs

1r Congrés de Fotònica per a Joves


Us recordem la celebració del 1r Congrés de Fotònica per a Joves, dirigit a estudiants i docents dels centres de secundària de Catalunya. Les categories són

- Projectes d'aula
- treballs de recerca
- Estades de recerca

Més informació

IV JORNADA EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE L’EDUCACIÓ NO SEXISTA: La coeducació en el segle XXI

El dimecres 10 de juny, de 16.45 a 19.30 h. tindrà lloc a l'Auditori de l'Institut Català de les Dones (Pl. Pere Coromines de Barcelona), la IV JORNADA EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE L’EDUCACIÓ NO SEXISTA: La coeducació en el segle XXI

16,45 h  Recepció

17,00 h  Presentació institucional a càrrec del Departament d’Ensenyament i  l’Institut Català de les Dones.


17,15 h Presentació del Quadern coeducatiu adreçat al professorat del Cicle Formatiu de grau superior en educació infantil (elaborat per l’ICD, Departament d’Ensenyament i Associació Candela). 

Ponents: Pilar Nus, Assessora tècnica docent  i Edurne Jiménez Pérez , tècnica de projectes de l’ Associació Candela.
17, 35 h Conferència : La coeducació i la gestió de la diversitat a les aules, 

Ponent:  Sara Carro especialista en coeducació, diversitat i  projectes prevenció violències de gènere, de la cooperativa Fil a l’agulla.
18,35 h Taula rodona d’experiències coeducatives:

Moderadora: Joana Ferrer Miquel, Cap de Servei d’Orientació i Serveis educatius.
• Institut de Sant Just Desvern, la referent de coeducació M. Isabel Pijoan Picas explicarà com s’aplica la coeducació en el projecte de centre 
• La maleta coeducativa. L’experiència conjunta del CC del Berguedà i el Centre de Recursos pedagògics, i els tallers realitzats a les escoles de primària (11 centres) 
• Experiència coeducativa en l’àrea d’educació física, de l’Institut Quatre cantons del Poblenou.

19,15 h Animació basada en gènere per part de l’alumnat del CFGS en TAS 


19,30 h Clausura