dimecres, 15 d’abril de 2015

El bosc dels Coms

Un projecte de l'Albert Criado basat en vídeos educatius per l'àrea de matemàtiques.

Bloc del projecte: http://boscdelscoms.com/ 

Més informació

Contes del Món

Centres educatius, moviments socials, AMPAs, universitats catalanes i de l'estranger, famílies, centres de normalització lingüística, i persones a títol individual han presentat les seves històries al 6è Concurs de podcast - Contes delMón. 
 
Ja es coneixen els 50 contes seleccionats que han passat a la següent fase del concurs de contes del món de podcast i els dos contes de l'AMPA de l'escola Les Moreres han estat seleccionats així com un conte que ha escrit també la Marta Fos a nivell particular (presidenta de l'AMPA).

L'AMPA hem organitzat tallers els dimecres i dissabtes a la tarda. Als tallers els nens i nenes han creat el conte, han escrit el text, l'han il·lustrat, hi han posat les músiques i l'han enregistrat en àudio.
D'entre totes elles el jurat ha triat cinquanta contes , que ara passen a la següent fase i poden ser votades pels internautes amb perfils al 
Facebook i Twitter fins el 17 d'abril. 
Les 24 històries més votades formaran part del sisè llibre i disc dels contes del món.
http://www.contesdelmon.org/ca/votacontes/

IV Jornada d'Inclusió digital

Amb el lema Mou-te! Personalitza l'aprenentatge!, el proper dissabte 23 de maig tindrà lloc a la Pobla de Mafumet (Tarragona) la IV Jornada d’inclusió digital, oberta a professors, educadors, professionals de serveis educatius i persones interessades en l'educació.

En aquesta trobada, volem generar un espai de relació, reflexió i debat on compatir i descobrir idees que ens ajudin a oferir una atenció més personalitzada als estudiants.

La jornada s'iniciarà amb una conferència a càrrec d'Andrea de Pascual que ens permetrà centrar el tema de la personalització i aturar-nos a pensar en el disseny d'entorns d'aprenentatge que promoguin contextos i estratègies flexibles per implicar i satisfer les necessitats del major nombre d'aprenents.

I com pensem que aprenem a través de l'acció... us volem engrescar a participar activament en diferents espais d'aprenentatge per...

- oferir ajuts en la planificació

- promoure el compromís dels alumnes flexibilitzant el temps, oferint suports, ...

- facilitar múltiples mitjans d'expressió

- ...

Treballant en col.laboració i aprofitant el potencial de les tecnologies, ens proposem obrir noves vies a la participació i l'aprenentatge de tots i totes.

Ens agradaria ser capaços de transmetre-us la il·lusió necessària per animar-vos a venir a compartir i aprendre entre tots. Us agrairem feu difusió de la jornada a qui creieu que li pot interessar.

Aquesta IV Jornada d’inclusió digital és organitzada pels Serveis Territorials a Tarragona, la Direcció General d’Educació Infantil i Primària i l'Àrea de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement, amb la col.laboració del programa mSchools, la fundació Mobile World Capital i l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet (Tarragona).

Per més informació i per inscriure’s visiteu la pàgina de la Jornada:
http://blocs.xtec.cat/jornadainclusiodigital/

Neix VIA PENEDÈS, un nou portal d'activitats didàctiques, turisme cultural i enoturisme al Penedès

Els nostres serveis didàctics abasten tots els cicles del sistema educatiu. Estem especialitzats en la didàctica activa relacionada amb la historia, l’arqueologia, l’art i el medi ambient. Els nostres tallers i visites comentades o teatralitzades utilitzen una metodologia on la participació activa, la interacció i l’empatia de l’alumne converteix la seva relació amb el patrimoni cultural i natural en una experiència vivencial. Tot per promoure actituds crítiques i promoure la comprensió analítica dels estudiants.
Creem recursos i activitats didàctiques, junt amb els quaderns i dossiers pels mestres i professors, per treballar la historia, l’arqueologia, l’art i el medi ambient d’una manera propera i entenedora, tot fomentant l’esperit crític.  Farem visites i activitats perquè els alumnes aprenguin, s’impliquin i es sensibilitzin, d’una manera activa, amena i divertida, sobre diferents temes relacionats amb el seu cicle educatiu

c. Dr. Pasteur, 15, 1r, 1a
08720 Vilafranca del Penedès
tel. / fax 93 817 28 68

 www.triadecultural.com
 info@triadecultural.com 

dimarts, 7 d’abril de 2015

Microrelats radiofònics

El Concurs de Microrelats Radiofònics convocats pel programa de Ràdio L'Altra Radio de Radio 4 i la mandarina de Newton.
Us proposem que els vostres alumnes escriguin un o més microrelats de ciència - ficcó que podràn ser versionats en format radiofònic i ser emesos pel programa de l'Altra Radio.

Podeu trobar més informació a lloc web del Concurs  i a la web de Ràdio 4 us podeu inscriure i enviar els treballs.
Els
premis per les escoles i instituts estan relacionats amb la tecnologia.
 
El termini de presentació dels treballs és el dia 10 de maig 

Endevinalles per a tothom, de Pere Martí i Núria Feijoó

Aquesta és la informació que ens han fet arribar els autors del llibre.