dimarts, 3 de novembre del 2015

Presentació del llibre Perennia, poesia epigràfica llatina

En el marc de la festivitat de Tots Sants, la Secció literària de l’Agrícol i el col.lectiu Docents Jubilats de l’Alt Penedès han organitzat la presentació del llibre Perennia, poesia epigràfica llatina, de Mònica Miró Vinaixa, i publicat a Godall Edicions. L’acte es farà el proper dimarts, 3 de novembre, a les 20h, al Centre Artístic Penedès L’Agrícol (Passatge Alcover, 2 de Vilafranca). 
Prèviament, el col.lectiu Docents Jubilats de l’Alt Penedès ha organitzat una visita guiada al Cementiri de Vilafranca, a les 18,30h.
En la presentació, Joan Cuscó, filòsof, farà una síntesi de l'actitud occidental davant la mort al llarg de la història. A continuació, Jordi Mañà, professor jubilat, presentarà Matilde Martínez, editora de Godall Edicions, i Mònica Miró, autora del llibre. Per acabar, Godall Edicions obsequiarà el públic amb vi del Montsant.

En la introducció, Mònica Miró Vinaixa, exposa que “el llibre són textos que cadascú pot llegir i completar d’acord amb la seva experiència de vida o segons el seu bagatge lector, i que mostren les realitats diverses de la mort a Roma, des de l’assumpció resignada del fet inevitable fins a la imperiosa necessitat d’establir l’imaginari del més enllà.” Aquest llibre dóna la possibilitat de llegir, en llatí i en català, 50 epitafis romans, 50 poemes que lluiten per atrapar una mica de llum entre el no-res i el no-res.

Jordi Llavina, escriptor, en un article sobre el llibre a El Punt Avui, analitza el llibre i expressa la seva admiració expressant “Quin bell llibre, el que ens acaba de regalar Mònica Miró Vinaixa, que ha tingut l'encert de seleccionar cinquanta poemes escrits en làpides i els ha traduïts del llatí al nostre romanç! Quina exquisida antologia de poesia i de vida que hi ha, en aquest floret d'inscripcions funeràries!”

Mònica Miró ens ofereix una síntesi magnífica del camp de l’epigrafia llatina funerària. El llibre que ha sortit de l’experiència i el resultat és singular, únic, amb uns textos que fan impressió.

Més informació:
http://godalledicions.cat/blog/?s=PERENNIA https://lacasaenobres.wordpress.com/2015/04/17/les-veus-dels-morts/
http://www.elpuntavui.cat/article/5-cultura/19-cultura/855715-el-que-perdura-ho-funden-els-lapidaris.html?cca=1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada