diumenge, 26 de gener de 2014

Recurso educatius de Mans Unides a Twitter i a Facdbook

Mans Unides, ONG amb una llarga trajectòria, ofereix nomborses propostes i recursos d'educació en valors: concursos, carpetes deidàctiques, contes, documents de treball, fitxes per a l'aula, còmics, vídeos... del món de l'educació i de la solidaritat.
Són presents a les xarxes socials

facebook.com/recursoseducatius

twitter.com/recursosedu

Banc de recursos


Aquest repositori d’informació és fruit d'una tasca de col·laboració entre diversos CRP de Catalunya que formen un grup de treball en xarxa . Conté una selecció acurada de recursos relacionats amb la lectura en tot el seu abast.

divendres, 24 de gener de 2014

Info K Informatiu infantil i juvenil


Informatiu infantil i juvenil que s'emet en directe, de dilluns a divendres a les 19.30h pel Super3

Molt recomanable. Per a tots els públics.

Més informació

Aplicació en línia PIXLR

L'aplicació en línia PIXLR és un editor de fotografies, una aplicació tipus Photoshop gratuïta i molt funcional.

Més informació

Nou plaç d'inscripció Entorn d'aprenentatge de Tremps

L'Entorn d’ Aprenentatge de Tremp comença les seves activitats com a nou equipament dins de la xarxa de camps d'aprenentatge dels Serveis Educatius del Departament d'Ensenyament.

S'ha obert un període extraordinari d'inscripció per a les seves activitats per a aquest curs 2013-14, que restarà obert fins el dia 31 de gener. Les inscripcions es poden fer a partir d'un aplicatiu a la pàgina web dels Serveis Educatius de la XTEC. Enllaç inscripcions

Tota la informació es trobarà al Web de  l'EdA de Tremp.
Per qualsevol dubte els centres poden posar-se en contacte amb l'EdA.

VII Jornades de reflexió: psicomotricitat i escola

Us adjuntem informació de les VII Jornades de reflexió: psicomotricitat i escola que organitza la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB.

Més informació

Vil·la Museu Pau Casals. Activitats educatives 2013-14

Pau CasalsActivitats educatives 

Les possibilitats educatives del PPS Martí Boneta Conferència 23.01.2013

Cicle de conferències del PFZ

Dijous 23 de gener de 2014, de 17.30 a 19 h 
"Les possibilitats educatives de l'aprenentatge servei (APS". 
Ponent: Martí Boada, mestre, responsable al Departament d'Ensenyament de les actuacions dels APS.

Més informació

Nous Tallers Oberts TAC

Us informem que es troba oberta la inscripció als dos tallers oberts que es faran aquest trimestre:
La creació audiovisual a l'aula: En aquest taller reflexionarem entorn la creació audiovisual com a recurs didàctic, una proposta educativa per investigar, reflexionar, col·laborar i comunicar. Compartirem recursos i propostes didàctiques i aprendrem a “llegir i escriure” missatges audiovisuals, fent un recorregut des de l’elaboració de guions a l’edició de vídeo, posant l'èmfasi en el plantejament pedagògic.
Fem un viatge virtual? Confeccionarem mapes col·laboratius, utilitzant Google Maps per compartir fotografies, texts, arxius de so,... També enregistrarem vídeos seguint itineraris amb Google Earth per fer visites virtuals atenent a diferents criteris com visitar edificis i llocs singulars, confeccionarem itineraris amb la informació geolocalitzada anteriorment, representarem l'evolució de variables sobre una línia de temps i un mapa amb l'API Timeline google maps, ...
Més informació

Guia per mestres, EL TDAH, DETECCIÓ I INTERVENCIÓ A L'ESCOLA.

El proper dia 5 de febrer  farem a l'escorxador de Vilafranca, la presentació de la 
Guia per mestres, EL TDAH, DETECCIÓ I INTERVENCIÓ A L'ESCOLA. 
DIA, 5 DE FEBRER
HORA 19.00 H 
LLOC  a LA SALA D'ACTES DE L'ESCORXADOR
PONENTS, sra Alba Espot, Directora General d'Infantil i Primària i  sra Cristina Pellissé, sots directora d'Atenció a la Diversitat, ambdues del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Hi haurà servei d'acollida per nens i nenes, previa inscripció a tdah-penedes@hotmail.com

dijous, 16 de gener de 2014

10 webs per treballar d'anglès a secundàriaPer accedir al llistat cliqueu aquí

Maleta ExpressArt


Museu portàtil d’art contemporani


La maleta EXPRESSART conté un conjunt de propostes didàctiques per estimular el respecte i l’interès per l’art contemporani com a mitjà d’expressió, joc, representació i experimentació.
Aquest projecte del MACBA es va idear per què els mestres puguin treballar amb els seus alumnes l’art contemporani (infantil, primària, secundària, educació especial).
Al CRP de l'Alt Penedès la tenim a la vostra disposició. Contacteu amb nosaltres.

Symbaloo de lectoescriptura

lectosymba

Més informació

20 espais webs per treballar els contes amb els infants                      Més informació
Mostra de dibuix escolar Bombers en acció


Organitza: Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. Departament d’Interior. Generalitat de Catalunya.
Col·labora: CRP de l’Alt Penedès
                                               BASES
PARTICIPANTS: adreçat a l’alumnat de CI i CM de Primària dels centres educatius de l’Alt Penedès. El dibuix s’ha de fer en grup (màxim 3 alumnes). Cal confirmar la participació abans del 30 de gener al CRP de l’Alt Penedès.
TEMÀTICA: dibuixar un equip de bombers realitzant una de les seves tasques habituals: incendis forestals, incendis d’edificis, accidents de trànsit, salvament de persones i animals, rescats a les muntanyes, inundacions...
Abans de fer el dibuix aconsellem comentar i debatre les tasques pròpies del cos de bombers.
FORMAT: paper DIN A-3
TÈCNICA LLIURE: aquarel·les, llapis, ceres, retoladors, collage, … Es valorarà tant la riquesa en els treballs com l’aplicació de la tècnica plàstica.
PRESENTACIÓ I TERMINI: els dibuixos s’han de presentar al CRP de l’Alt Penedès fins el 14 de febrer  de 2014. Al revers s’indicaran els noms i cognoms dels alumnes i del mestr@ responsable, curs, cicle, centre i localitat.
JURAT: estarà format per representants de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments; del Servei Educatiu de l’Alt Penedès; per il·lustradors del setmanari El 3 de Vuit i de l’estudi gràfic Ladissenyadora i per  Miquel Peguera, pintor penedesenc. La decisió del jurat serà irrevocable. Participar en aquesta mostra implica l’acceptació d’aquestes bases.
PREMIS: es lliuraran 3 premis per cicle. Els guanyadors/es rebran un diploma.
Totes les escoles participants que ho sol·licitin rebran per part dels bombers una jornada de prevenció de riscos i demostracions pràctiques dels seus equipaments. I també un record de la participació a la Mostra.
Els premis es lliuraran el 7 de març de 2014 a Vilafranca del Penedès en l’acte de lliurament de distincions del cos de Bombers. Al vestíbul de l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer es farà l’exposició del 7 al 30 de març, de la mostra dels treballs participants. També es podran visualitzar al web del Servei Educatiu de l’Alt Penedès.
Per més informació al CRP de l’Alt Penedès.      crp-altpenedes@xtec.cat
Vilafranca del Penedès, 10 de gener de 2014  

L'univers lector adolescent: dels hàbits de lectura a la intervenció educativa

Mireia Manresa
Barcelona: A.M. Rosa Sensat, 2013
La institució educativa pot incidir en els hàbits lectors dels joves? Com ho pot fer? Per contribuir a aquesta tasca, el llibre proposa una aproximació a les pràctiques lectores juvenils, per conèixer què llegeixen els adolescents, amb quina freqüència ho fan, quina és la seva experiència de lectura i quins són els factors que influeixen en el seu contacte amb la literatura.
L'autora utilitza aquest acostament al lector adolescent per proposar línies d'actuació i estratègies efectives de foment de la lectura literària als professors i als mediadors.

Amb ulls de nena FRATO


Amparo Tomé i Francesco Tonucci, FRATO
Barcelona: Graó, 2013
Trenta anys després de publicar el clàssic "Amb ulls de nen", Frato, Francesco Tonucci, i Amparo Tomé donen veu a les nenes, amb vinyetes, textos i preguntes obertes.
A totes i a tots ens resultarà fàcil situar-nos i reconèixer la diversitat de situacions de la vida quotidiana, dificultats i trampes en els vincles amorosos, anècdotes del món publicitari, frases de pensadors, dones premi Nobel, el preu que paguen moltes dones pel fet de néixer... 
Descripció imatge

dimarts, 14 de gener de 2014

Novetats Erasmus +


El 17.12.2013 la Comissió Europea va publicar la convocatòria Erasmus +  

S'inclou la informació relativa a les tres accions específiques trans-sectorials, el seu calendari i els criteris d'avaluació: 
Key Action 1 (Mobilitat per la formació)
Key Action 2 (Associacions estratègiques i educatives)
En aquesta segona acció és on trobareu els programes que més s'assemblen i reprodueixen les anteriors accions d'associacions Comenius Regio, Grundtvig, MAC, Comenius, etc).
Key Action 3 (Trobades de joventut amb responsables institucionals)
La Guia dels Programes aporta més detalls:
S'està preparant la versió catalana dels documents de difusió i reglamentació d'aquestes accions, i en breu es publicarà a la xtec.
A aquesta web s'hi pot trobar els formularis i informació:  
http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm  
Una presentació resum del nou programa Erasmus+. 
http://www.slideshare.net/nlorenzo/erasmus-plus-20142012-versi-1-gener-2014

Informacions del Servei de Llengües Estrangeres gener 2014

FORMACIÓ
  • Jornades APAC: Us recordem que les jornades de l'APAC (Associació de professors i professores d'anglès de Catalunya) tindran lloc enguany els dies 20, 21 i 22 de febrer a la UPF a Barcelona. Ja us hi podeu inscriure i veure el pre-programa. Com a aspecte a ressaltar, hi veureu diverses presentacions al voltant de l'ensenyament de l'anglès a la FP.
  • Cursos plataforma Educa: comença la inscripció als cursos en línia organitzats per aquesta plataforma, formada majoritàriament per docents amb llarga experiència. N'hi ha d'adreçats, entre d'altres, a docents de llengua anglesa:   http://www.plataformaeduca.es/
INFORMACIÓ
  • El període de sol·licitud d'auxiliar de conversa en llengua estrangera ja és obert i finalitza el 31 de gener. Us recomanem que tingueu present els criteris d'adjudicació dels mateixos abans de decidir si voleu fer-ne la sol·licitud. Tota la informació la trobareu a:

RECURSOS
  • Recursos per a impartir l'anglès a l'ed infantil: Hem trobat un parell de pàgines que ens han semblat molt completes per donar suport a l'ensenyament de l'anglès a l'EI:
 
  • 150 herramientas gratuitas para crear materiales didácticos en línea: Un blog que ha endreçat de manera clara i entenedora molts recursos per crear materials en línia i que alguns es poden crear en llengua anglesa, francesa, etc.

Fòrum de reflexió en competències bàsiques Llengua i competències bàsiques


 
L’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües i la literatura han evolucionat en els darrers temps. L’enfocament comunicatiu i el desenvolupament de les competències  bàsiques són a la base d’aquesta evolució. La manera  com els docents afrontem  aquest repte és determinant.. 
L’enfocament comunicatiu és una realitat a les aules? 
Les activitats que proposem als alumnes desenvolupen de veritat la seva competència lingüística?
Els vostres comentaris, exemples, dubtes, aclariments, propostes... poden ajudar-nos a trobar respostes.

Participa-hi!   Del 8 de gener al 7 de febrer

Aventura Polar Científica

Com en edicions anteriors està a punt de començar l'Aventura Polar Científica destinada a escolars http://www.glackma.es/preparados-listos-a-punto-de-empezar-la-aventura-polar-cientifica-de-este-curso-escolar 
 
GLACKMA – Glaciares CrioKarst y Medio Ambiente

Premis del Consell Audiovisual de Catalunya

Els Premis el CAC a l’escola ja hi són al Facebook! Us animem a passar-vos i deixar-nos les vostres impressions i/o suggeriments. D’altra banda, us recordem la resta de vies de comunicació disponibles, el correu electrònic (escola.cac@gencat.cat) i el telèfon, 935 575 036.

Com sempre, aprofitem per recordar-vos que el termini de presentació s’acosta, ja que finalitza el 17 de març de 2014. Esperem els vostres treballs!

Premis el CAC a l’escola

Consell de l’Audiovisual de Catalunya

Cicle de conferències d'anglès: "Talking about English Language Teaching"


Hem organitzat un cicle de tres conferències en anglès en el CRP de l’Hospitalet al llarg del segon trimestre sobre la metodologia de la llengua anglesa.
Les conferències es celebraran al CRP de l’Hospitalet al llarg de tres tardes, seran en anglès i tindran una durada de dues hores cadascuna.
Les conferències van adreçades a Educació Infantil o Cicle Inicial, a Educació Secundària o Cicle Superior i la darrera a tota l’educació obligatòria.
En aquest enllaç trobareu el formulari on inscriure’s a les conferències que us interessin.
Esperem que pugueu assistir a aquest cicle de conferències i que feu difusió a totes les persones que creieu que poden estar interessades.
 
 
 
 

Mobile Learning Awards 2014

El Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la GSMA convoquen l'edició dels Mobile Learning Awards 2014 dins del programa mSchools.
Una de les modalitats de és vídeo d'alumnat.
El termini de presentació de treballs estava fixat pel dia 20 de gener.
El Departament conjuntament amb la GSMA han decidit ampliar el termini fins el dia 9 de febrer.

Seguint la Barcelona World Race

Projecte col·laboratiu adreçat a l'alumnat de cicle superior d’educació primària i de l' l’ESO per treballar els continguts i competències del currículum a través del seguiment de la regata de volta al món a dos i sense escales.

Inscripció a la sessió informativa a partir del 15 de desembre de 2013