divendres, 21 de juny de 2013

Informacions del Servei de Llengües Estrangeres (juny 2013)


Una demanda d'un institut de l'acadèmia d'Orleans-Tours a França (le collège Stalingrad, de Saint-Pierre des Corps, a prop de Tours) que busca un centre soci català, per fer un projecte conjunt amb alumnes de 13 a 15 anys. Seria un intercanvi amb mobilitat, per 48 alumnes, o potser  menys per començar.
Quant a la formació, s'ha publicat al DOGC a quines EOI hi haurà grups de 6è (C1 del MECR) el proper curs. Podeu consultar-ho a:

http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/6395/1304488.pdf

Pels que feu ciències en anglès, un excel·lent bloc que ens ha arribat d'on podeu treure bones idees per treballar aquesta àrea des del punt de vista interpretatiu:
http://cienciescolonia.blogspot.com.es/

A la Universitat de Lleida han organitzat un màster en línia en llengües aplicades. La informació la trobareu a:
http://www.llenguesaplicades.udl.cat/
Arran d'un grup de treball de mestres d'anglès, el Centre de Professorat de Palma va publicar unes proves de competència lingüística que potser us poden servir de model. Tingueu present que ja tenen uns anys:

http://weib.caib.es/Recursos/avaluacio_destreses_angles/inici_.htm

Pels d'anglès a secundària, un webquest per treballar amb els vostres alumnes sobre Liverpool:
https://sites.google.com/site/triptoliverpool/home

La International Association of Teachers of English as a Foreign Language (IATFL) té una pàgina on recull un llistat de possibles beques per docents d'aquesta llengua:
http://www.iatefl.org/information/list-of-scholarships
A la següent pàgina trobareu algunes informacions sobre concursos diversos als quals podeu presentar els vostres alumnes, entre ells un de curtmetratges per alumnes de 4t d'ESO i Batxillerat (el termini acaba el proper dilluns!):

http://www.xtec.cat/web/projectes/llengues/llenguaanglesa

Us passo notificació del programa Pestalozzi de formació a l'estranger organitzat per la Unió Europea. Hi ha finançament per les persones seleccionades, d'acord amb la informació que es recull en els documents del web de referència que us adjuntem a sota:
Una pàgina amb molts exemples de jocs de taula amb diferents objectius:

I per acabar, una pàgina més aviat curiosa on podem trobar com es pronuncien moltíssimes paraules en moltes llengües diferents:

Blog de mestres - Catalunya Ràdio

 A Catalunya Informació visitem escoles i instituts de tot el país per descobrir les millors propostes educatives. 

Més informació

Activitats educatives de CaixaForum i CosmoCaixa Barcelona

Ja podeu consultar l’oferta educativa de CaixaForum per a aquest curs escolar. 

Aprendrem amb concerts, espectacles, tallers d’arts plàstiques, emprenedoria, videocreació, música, poesia, literatura, cinema i conferències; debatrem amb experts; farem activitats a l’entorn de les exposicions d’art contemporani, de “Pissarro”, “Le Corbusier”, “Mediterrània”, “Sorolla”, “Invents per al desenvolupament”, “Modernisme i modernitat”, i moltes novetats més.

A l’agenda trobareu propostes i activitats per a diversos nivells educatius: educació infantil, primària, secundària, batxillerats, cicles formatius i educació especial.

Ja podeu consultar tota la programació d’activitats a l’agenda digital escolar, aquí.

També trobareu un resum de totes les activitats per nivells educatius i per trimestres aquí.

Podeu reservar les activitats a través del nostre web, aquí, o trucant-nos al 93 476 86 30.
A CosmoCaixa ja tenim preparades les activitats educatives del nou curs escolar. 

Al centre trobareu noves activitats educatives adreçades a tots els nivells escolars i de diverses temàtiques: ciència bàsica, tecnologia, medi ambient, recerca...
També farem els tallers que us oferim habitualment i les visites dinamitzades que tenen com a referent la sala permanent del museu o les exposicions temporals.
Si voleu programar una visita a CosmoCaixa, penseu que també us pot interessar visitar les noves exposicions “Microvida” i “Mediterrani”.

Ja podeu consultar tota la programació d’activitats a l’agenda digital escolar, aquí.

També trobareu un resum de totes les activitats per nivells educatius i per trimestres aquí.

Podeu reservar les activitats a través del nostre web, aquí.

Noventa proyectos de referencia: las TIC al servicio de la difusión de proyectos educativos

Per si voleu estimular l'intercanvi i el treball en xarxa, i fer visibles els projectes dels centres educatius dels vostres territoris, us fem a mans aquesta base de dades estatal de qualitat educativa. No dubteu en difondre-la!

TALLERS RADIOFÒNICS i DIADES COFINANÇADES per la DIPUTACIÓ de BARCELONA

Voleu escoltar contes i gaudir de cançons populars d'arreu el món de la mà d'un animador? Voleu convertir l'aula o la biblioteca en un estudi de ràdio per conèixer i compartir món a través dels contes? Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social us proposem fer el "Taller radiofònic dels Contes del Món" i organitzar una“Diada dels Contes del Món”. Aquestes dues activitats interculturals estanparcialment subvencionades per la Diputació de Barcelona. No us adormiu i feu la vostra petició, els tallers i les diades cofinançades estan comptades!
 

Programa d'activitats per a centres educatius de l'ICP. Curs 2013-2014

Programa d'activitats per a centres educatius  del Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, a Sabadell, pel curs 2013-2014.

Una  de les novetats que incorporem al programa és el taller "Fes servir  el cap!" on, a partir de l'estudi de rèpliques dels principals cranis d’homínids i amb l’ajuda de les matemàtiques, els participants s'endinsaran en el fascinant món de l’evolució humana. Hi trobareu tallers adreçats a grups de diferents edats i altres activitats per a escoles, instituts i altres centres educatius.

Us adjuntem un pdf amb el programa. La informació actualitzada també està disponible en aquesta pàgina web:
http://www.icp.cat/index.php/ca/museu/activitats-del-museu/activitats-escolars

Actualment tenim dues exposicions que poden ser del vostre interès. A  la  planta baixa, l'exposició permanent interactiva "Avui investigues tu!" que permet a l’usuari convertir-se en un paleontòleg, reproduint quatre  investigacions reals de l’ICP. A la primera planta s'hi pot visitar l'exposició "Gairebé Humans. Origen i evolució dels hominoïdeus".
http://www.icp.cat/index.php/ca/museu/museu-icp

Per a més informació, podeu contactar amb l'ICP a través del correu reserves@icp.cat o el telèfon 937261769

dimarts, 11 de juny de 2013

Portal Aprendre a Vilafranca

El portal Aprendre a Vilafranca és un dels resultats del projecte del mateix nom iniciat en l’any 2009 per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Més informació

Jo sí, educació per a la integritat (Educació Secundària)

"El projecte JO SÍ, EDUCACIÓ PER A LA INTEGRITAT promou la prevenció a partir del reconeixement i la promoció de valors socials que fomenten la integritat institucional, l'honestetat i la transparència.
El projecte és un compromís comú amb els centres per donar una perspectiva de l'educació de valors positius posant èmfasi en la integritat i difondre, així, la dignificació de lafunció pública.
Es proposa un enfocament educatiu vivencial i pràctic, prioritzant elsvalors positius evitant els discursos catastrofistes i creant consciènciua que és feina de tots i totes."

Més informació

Butlletí informatiu de la Fundació Bofill

Més informació

Les colònies tèxtils del Llobregat, des de tots els punts de vista: Patrimoni cultural i natural, festes i tradicions, història quotidiana i medi ambient

Mitjançant l’oferta educativa 13/14, els nens i les nenes de totes les edats podran conèixer la història de les colònies tèxtils del Llobregat.
Visitant diferents espais industrials i passejant per l’entorn fluvial del riu Llobregat descobriran el testimoni viu del procés de la industrialització de Catalunya.

Aquestes són les activitats que oferim per aquest curs:

1. Visita a 
la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou- Centre d’ Interpretació de les colònies tèxtils.
2. Descobreix les colònies tèxtils.
3. Centre d’Interpretació de l’església de la colònia Pons.
4. Centre d'interpretació de l'església de la colònia Pons i passejada pel Bosquet de Cal Pons.
5. Itinerari del riu a Viladomiu Vell.
6. Ruta Cultural de l’Ametlla de Merola.
7. Visites teatralitzades a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou.
8. Descobreix els tresors del riu Llobregat.
9. Coneix la motxilla dels maquis.
10. Treball de síntesi i estades ( nou alberg de Cal Pons  escola de natura ).

ATENCIÓ A L’ENSENYANT:

Oferim un servei dirigit al professorat gratuït que consisteix en atenció personalitzada a l'ensenyant, amb l’objectiu d’informar i assessorar en la preparació de les visites d’escolars. Aquest servei s’ofereix prèvia reserva i és gratuït.
Totes les visites tenen una durada de més d’una hora, un cost a partir de 4  per alumne i estan pensades per a grups a partir de 15 persones. Es poden organitzar diferents grups al mateix temps.

Disposem de zones de pic-nic interiors i exteriors gratuïtes.

Recordar-vos que estem situats molt a prop de l’àrea metropolitana.  

Per a més informació i reserves:

Consorci del Parc Fluvial del Llobregat
Torre de l’Amo de Viladomiu Nou
93 825 06 89

    

III Trobada d’Experiències transformadores. ENTREPOBLES Penedès

Benvingudes/ts al Blog de la III Trobada d’Experiències Transformadores que tindrà lloc el 6, 7 i 8 de desembre de 2013 a Barcelona. En aquesta Trobada volem parlar d’educació, d’una educació per a la transformació social, d’una educació en i per a temps de crisis.

Tenim el convenciment que les diferents propostes i iniciatives que estan sorgint al carrer, als pobles, a les ciutats per donar resposta a aquesta crisi són totes elles educatives.

I per què? Perquè quan parlem d’educació no ens referim tant sols a l’educació que s’imparteix a l’escola, a la universitat, a les famílies etc. sinó que ens referim també a l’educació que trobem al carrer, en les experiències col·lectives, que es construeixen entre persones, entre la comunitat, entre els pobles. Experiències creatives, que reivindiquen els drets de les persones o que busquen solucions, alternatives o canvis concrets socials, econòmics, culturals, etc.

És per això, que volem fer visibles aquelles iniciatives, projectes, activitats que aborden, amb una visió holística, les causes, efectes, i possibles respostes col·lectives a les diverses crisis, simultànies i interrelacionades, que estem vivint. Una gran crisi “de civilització”, de valors, que es tradueix en una crisis econòmica, social, alimentària, energètica, climàtica, de la biodiversitat, de la cura personal i de la reproducció social de la vida humana.

La trobada la realitzarem al desembre, però des d'ara mateix us convidem a participar en aquest blog. Aquest és un espai a disposició de professorat, escoles, espais d'educació no formal, entitats, associacions, mitjans de comunicació, comunitats, centres cívics, xarxes socials, organitzacions ecologistes, de dones, plataformes i moviments socials...Expliqueu-nos la vostra experiència, el vostre projecte!

Aquest blog vol ser senzillament un espai per intercanviar la nostra saviesa col·lectiva, els nostres aprenentatges amb aquestes experiències transformadores locals i/o globals, i extreure’n els elements educatius per poder reflexionar i plantejar-nos quina educació per al futur volem.Envieu-nos les vostres propostes del 4 al 20 de juny!

V Jornades Expressart, octubre 2013

 Des del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) estem organitzant les V Jornades Expressart. Museu portàtil, que es realitzarà al MACBA el dissabte 19 d’octubre de 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer diverses experiències dutes a terme a partir del projecte ExpressArt.

La jornada, està adreçada a tots els professionals de l’àmbit de l’educació i pretén ser un espai obert al diàleg i a l’intercanvi d’experiències pedagògiques. Volem que siguin els mestres que han desenvolupat el projecte els qui expliquin als companys la seva experiència, referint-se tant als processos de treball desenvolupats i els objectius assolits com a les dificultats o inconvenients que hagin tingut. La intenció és anar configurant entre tots un mosaic de les moltes possibilitats que genera el projecte Expressart.
Museu d’Art Contemporani de Barcelona
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona

dijous, 6 de juny de 2013

6a edició FIC-CAT, Festival internacional de cinema en català. Roda de Berà

Més informació 

Tallers de creació de materials per l'alumnat amb NEE

Ja està oberta la inscripció al Tallers de creació de materials per l'alumnat amb NEE 2013 que es realitzaran el proper el 27 de juny

Cada taller té un contingut propi i es realitza en un lloc diferent

Trobareu la relació de tallers amb el detalls del lloc, el contingut, i el formulari d’inscripció a
http://www.xtec.cat/web/recursos/dnee/tallers

Inclusió Digital - Àrea TAC
(Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement)
Departament d'Ensenyament - Generalitat de Catalunya

Resum de dades de la preinscripció escolar a Vilafranca

L'Ajuntament informa. Notícies.

dimarts, 4 de juny de 2013

Commemoracions Tricentenari 1714

El Departament d'Ensenyament forma part de la Comissió de Commemoracions que està preparant diverses actuacions per commemorar el Tricentenari dels fets de 1714.

S'elaborarà una pàgina web que recollirà les activitats que facin els centres en relació amb els fets.

Els centres que feu alguna aportació al respecte ens ho podeu fer saber.



VINSEUM Presentació de l'Escola dels Sentits

Des del museu hem organitzat una trobada amb mestres i professors d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat per donar a conèixer les propostes educatives que oferim. ...  


Programa:
16.30h Benvinguda i presentació del programa educatiu.
17-18h Realització de la visita teatralitzada 


 

Plaça Jaume I, 5
08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 890 05 82
vinseum@vinseum.cat

www.vinseum.cat / facebook

Migració dels serveis d'Àgora a moodle 2. Jornada tècnica 3-6-2013

Adreces dels materials utilitzats a la sessió de migració de moodle:
http://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/cmd/tac/jtm2/index

http://agora.xtec.cat/moodle/moodle/

També hem rebut el següent avís que compartint amb vosaltres:
Des de fa uns dies s'estan produint alguns problemes de maquinari en alguns servidors del Departament que estan afectant a diversos serveis en major o menor mesura, entre els quals es troba l'Àgora. Això fa que, de tant en tant, els espais Moodle 1.9 i 2.4 d'Àgora (tant els dels centres com els de pràctiques que es van preparar per la sessió tècnica) triguin més a carregar o, fins i tot, en ocasions, mostrin l'error d'accés a base de dades.
L'equip d'Arquitectura Tecnològica porta dies treballant-hi i està fent tot el possible perquè la incidència quedi resolta ben aviat. Ara bé, tot i que també s'està reforçant el sistema per garantir que, mentre no es solucioni la incidència, el servei tindrà la mínima afectació, és probable que de tant en tant, encara apareguin els errors anteriors.....
A més, també us preguem que expliqueu als centres aquesta incidència i els hi demaneu que no comencin encara amb la migració del Moodle 2. Tot i que els errors que s'estan produint, tal i com us comentàvem abans, no estan relacionats amb la migració del Moodle 2, és recomanable que els centres s'esperin a començar la migració al Moodle 2 fins que estiguin solucionats per reduir el nombre d'incidències.
Disculpeu les molèsties que aquest incident us pugui ocasionar. 

Debat 6-3-2013

PROPER DEBAT

Privatitzar és la solució? Reptes i tensions del finançament de l’educació




Henry Levin

Professor d’Economia i Educació al Teachers College de la Universitat de Colúmbia, i professor emèrit de la Universitat de Stanford



6 de juny de 2013

18.30 h
Servei de traducció simultània. Accés lliure (no cal que confirmeu l’assistència). Capacitat limitada de la sala.
Segueix el debat en directe per videostreaming o per Twitter amb l’etiqueta #debatseducacio o bé @UOCdirecte i @FundacioBofill.

Aquest Debat d'Educació compta amb el suport del programa Internationalization at Home de l'Obra Social "la Caixa".

Escola d'Estiu iEARN-Pangea 2013

Els cursos tenen 30 hores de durada i equivalen a hores presencials reconegudes pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

En aquest enllaç trobaràs informació sobre els cursos i el formulari per a la inscripció.