dimarts, 30 d’abril de 2013

Una xarxa educativa global de continguts digitals

Cercador de continguts digitals educatius i que va acompanyat d’una xarxa social com a punt de trobada i d’intercanvi per a la comunitat educativa.
A banda de cercar els contiguts digitals,  en permet trobar d’altres presents a la xarxa mitjançant un eficaç sistema de classificació. En paral·lel permet la publicació de materials per part de la comunitat d’usuaris.
Tiching, es troba disponible en català, anglès, espanyol, basc i gallec.


Dues revistes digitals: Educa@contic i En la nube Tic

 

Us recomanem les revistes digitals educ;@conTic  iLaboratorio educ@conTic  En la nube Tic on hi podeu trobar eines digitals amb aplicacions educatives perutiltizar a les aules. És interessant d'aquestes revistes el fet que de cada proposta ens porporcionen instruccions per al seu funcionament, pautes i trucs per aconseguir-ne un millor resultat.

Aplicació Pla TAC

En el Pla TAC es recullen les característiques actuals del centre en relació a les TAC, es defineixen els objectius i es planifiquen les actuacions que es duran a terme pel que fa als aspectes organitzatius i curriculars.
 Accés a l'aplicació  (usuari ATRI)

11 centres de l’Alt Penedès participen a la 9ª edició del certamen de lectura en veu alta

Escrit per Goretti Martínez   
dimarts, 30 d'abril de 2013 14:50
Aquest dijous tenen lloc a Vilanova els quarts de final de la novena edició del certamen de lectura en veu alta que organitza la Fundació Enciclopèdia Catalana amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i el suport de l’obra social de La Caixa.
A l’Alt Penedès hi participen 11 centres amb un total de 21 grups d’alumnes. És el cas de les escoles vilafranquines Baltà Elias i el Col•legi del Carme – Sant Elies, que ja són veteranes en aquest concurs. Els alumnes que han seleccionat respectivament als dos centres llegiran textos, fonamentalment de Joana Raspall i de Pere Calders, proposats per l’organització, i tenen la possibilitat de passar a alguna de les cinc semifinals que tindran lloc a diversos punts de Catalunya a partir de mitjans de maig. Les dues escoles han preparat els alumnes que llegiran al certamen a consciència però, de fet, la lectura és una de les habilitats que treballen intensament dia a dia. A Sant Elies, els alumnes de primària tenen el que anomenen una “llibreta personal” on escriuen el que volen i després ho llegeixen davant la resta de la classe.
Per la seva part, al Baltà tenen un projecte més ampli que sota el nom de “A les tres, el Baltà llegeix” fomenta la lectura en tots els cursos i cada dia. Ho fan perquè saben que la lectura és, en el fons, l’eina indispensable per a adquirir qualsevol tipus de coneixement.
En aquesta escola fan moltes activitats al voltant de la lectura. Per exemple, els alumnes més grans van a llegir a la classe dels petits.Aquest any participen al certamen de lectura en veu alta més de 40.000 alumnes catalans de prop de 400 centres d’educació primària i secundària de Catalunya, el que suposa un rècord d’inscrits. L'objectiu del concurs és el de promoure i consolidar el gust per la lectura així com practicar l'habilitat de llegir en veu alta. Al mes de juny es farà la final al Teatre Nacional de Catalunya.

Butlletí de la Fundació Jaume Bofill (30/04/2013)


Debat d'Educació MacBeath

Dimarts vinent, 7 de maig de 2013, a les 18.30 hJohn MacBeath, professor emèrit de la Universitat de Cambridge parlarà sobreCol·laborar, innovar i liderar. El futur de la professió docent, en el marc de Debats d'Educació.

Perspectives

Dijous 23 de maig de 2013 a les 18.30h, al Cercle d'Economia de Barcelona (carrer Provença, 298), la Fundació Jaume Bofill i la Direcció d'Educació de l'OCDE presentaran el nou informe de l'OCDESinergies per millorar l'aprenentatge de l'alumnat. Una perspectiva internacional sobre avaluació.
L'avaluació s'utilitza com una eina per comprendre millor com aprenen els estudiants? Serveix per millorar l'ensenyament? Ofereix informació rellevant a pares, mares i societat en general? 
Entrada lliure. Només cal confirmar l'assistència.

Magnets

Aquest mes d'abril de 2013, s'ha presentat l'inici del programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu" en una roda de premsa en què van participar, entre altres, representants del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, de la Fundació Jaume Bofill, i de les institucions (MACBA, TV3 i Institut de Ciències del Mar) i escoles que participen en la fase pilot del programa (Josep M. de Sagarra, Eduard Marquina i Roser Capdevila).

Campanya

Seixanta agents educatius i polítics de la comunitat educativa catalana ens expliquen guines són per a ells les prioritats a què caldria fer front.
El recull de prioritats en càpsules d'un minut formen part de la "Campanya de les 60 veus per a les 3 prioritats de l'educació avui a Catalunya" portada a terme en el marc del projecte Educació Avui.

Hem trobat... (16-29 d'abril de 2013)

Recull dels materials més interessants que hem trobat a la xarxa els darrers qinze dies.

Conferència de SALEM ZENIA a l'Agrícol

Us recordem la conferència de l’escriptor  en llengua amaziga, d’origen algerià,  Salem Zenia, a L’Agrícol ( Passatge Alcover Nº 2) . 


dilluns, 29 d’abril de 2013

Dijous 2-5-2013. IX Certamen nacional juvenil i infantil de Lectura en veu alta.

Dijous 2-5-2013, als espais de Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, IX Certamen Nacional Juvenil i Infantil de LECTURA EN VEU ALTA.
Més informació  

Presentació de la Campanya del Consell d'Europa "Un de cada cinc", per la prevenció dels abusos sexuals i altres maltractaments.

Presentació a l’Alt Penedès de la Campanya del Consell d’Europa
contra la Violència Sexual sobre Infants i Adolescents
“UN DE CADA CINC”


Benvolgudes i benvolguts,

El proper 14 de maig  de 2013, de les 18 a les 19’30h, es  realitzarà al Servei Educatiu de l’Alt Penedès a Vilafranca del Penedès, la presentació  de la Campanya del Consell d'Europa "Un de cada cinc", per la prevenció dels abusos sexuals i altres maltractaments.

Anirà a càrrec de l'Associació Catalana per la Infància maltractada–ACIM amb la professional Maria-Eulàlia Palau del Pulgar, doctora en Psicologia, llicenciada en Psicopedagogia, màster en Psicologia de l’Aprenentatge Humà i Psicologia de la Comunicació; mestra especialista en Llengua Castellana i Educació Infantil.

Per tal de fer la inscripció a l’activitat cal emplenar  el full que ens ha facilitat ACIM i que adjuntem, i enviar-lo a crp-altpenedes@xtec.cat
El termini  per fer la inscripció és del  25 d’abril al 8 de maig. 

Per qualsevol qüestió o per a més informació us podeu posar en contacte amb el Servei Educatiu de l’Alt Penedès (93 657 09 79).

Ben cordialment,

Servei Educatiu de l’Alt Penedès
EAP- Treballadores Socials

Av.Europa, 28.  08720 Vilafranca del Penedès
Tf. 936570979  Fax.938904628

divendres, 26 d’abril de 2013

TIC en femení

Les noies utilitzeu Internet en igual mesura que els nois i teniu habilitats i capacitats similars. Tot i això, la probabilitat que elegiu una carrera vinculada a la tecnologia és cinc vegades inferior a la d’ells. Això és el que observa amb preocupació la Unió Internacional de Telecomunicacions i justament el que vol evitar. Aquest organisme, depenent de les Nacions Unides, considera que les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) seran en un futur ben proper un sector en clara expansió i, per això, convida les noies a encaminar la seva trajectòria formativa i professional en aquesta direcció. T’hi animes?
 
 
 

Aprendizaje basado en proyectos


Més informació

Recursos de software per a alumnes amb NEE

Recursos de software para alumnos con necesidades educativas especiales clasificados por tipo de dificultad.

Debats educació. Les 3 coses que he aprés. Fundació bofill


Més informació

Itineraris -Estudiar a Catalunya-


Avaluació Educació Primària 2012-13

Quan es fa?

La prova s'aplica:

- A tots els centres que imparteixen educació primària a Catalunya.

Canvi de data en l'aplicació de les proves
Els dies 8 i 9 de maig estava previst dur a terme l’avaluació externa de competències bàsiques de 6è d’educació primària però, davant l’anunci de vaga general del dia 9 de maig convocada per la Plataforma Estatal per a l’Escola Pública, el Departament d’Ensenyament ha pres la decisió de canviar la data per a l’aplicació d’aquestes proves per tal de garantir la necessària normalitat en una actuació que implica a tots els alumnes que finalitzen l’educació primària a Catalunya i a tots els centres on estan escolaritzats.
El nou calendari d’aplicació serà:
- Els dies 7 (dimarts) i 8 (dimecres) de maig de 2013, al matí.

- En quatre sessions, dues cada matí.
     - El dimarts dia 7: llengua catalana i matemàtiques (i aranès)
     - El dimecres dia 8: llengua castellana i llengua estrangera

- Cada sessió té una durada de 60 minuts.

- Té lloc de manera simultània a tots els centres educatius que imparteixen educació primària.

dijous, 25 d’abril de 2013

El Mar a fons. Recursos sobre el medi marí

“El Mar a Fons” és un projecte creat i desenvolupat en col·laboració entre el CSIC- Institut de Ciències del Mar i la Fundació “la Caixa”.
Aquest projecte apropa el coneixement sobre els mars i els oceans a l’àmbit educatiu mitjançant diverses propostes didàctiques .

La revolució educativa de les noves tecnologies

Us adjuntem la presentació i el vídeo de la xerrada:La revolució educativa de les noves tecnologies que va fer el Jordi Adell el passat 27 d’octubre.

Moments de vida a l'escola

Les VIII Jornades d’educació Infantil Moments de vida a l’escola es realitzaran els pròxims 24 i 25 de maig de 2013, i estan organitzats per l’ICE de la Universitat de Barcelona (UB).

dimecres, 24 d’abril de 2013

Cinquena Jornada Espurn@ 11 de maig de 2013

EXPERIÈNCIES EDUCATIVES EN XARXA I A L’AULA
Casa de Convalescència de l’Hospital de Sant Pau (Barcelona)
11 de maig de 2013

Més informació

divendres, 19 d’abril de 2013

Debat sobre la inclusió educativa


ESPAI DE DEBAT SOBRE LA INCLUSIÓ EDUCATIVA DE L’ALUMNAT AMB DISCAPACITAT,  organitzada per la Plataforma per a la Escola Inclusiva.

L'activitat tindrà lloc el proper dilluns 29 d'abril a les 18'30 a la seu del Servei Educatiu del Garraf, pujada del Far de Sant Cristòfol 12 de Vilanova i la Geltrú.

Per tal de preveure la capacitat, us demanem que ens confirmeu l'assistència enviant un correu electrònic al Centre de Recursos del Garraf:

dijous, 18 d’abril de 2013

Mans Unides. Nous concursos

 
Tenim dos concursos nous
per als escolars: el de Cartells i el de Relats!
 
Sobre el concurs de Cartells:
-La idea general és que els alumnes facin un dibuix basat en el lema "Un món nou,
projecte comú" i que ens feu arribar un dibuix per classe abans del
6 de maig de 2013.
 
-El concurs està destinat a alumnes del Tercer cicle de
primària, d'ESO i Batxillerat i pels alumnes dels centres
d'Educació Especial.
 
-La classe guanyadora rebrà una placa commemorativa i un premi
de 1.500 € per utilitzar en finalitats solidàries i culturals.
 
Consulta aquí tota la informació i les bases
del concurs de Cartells
 
Sobre el concurs de Relats:
-Els participants, nens i joves
(sense restricció per curs), han d’escriure
un conte, narració o poesia basat en el lema “No hi ha
justícia sense igualtat” i enviar-lo abans del
10 de maig de 2013.
 
-El premi consisteix en 1.500€ i anirà destinat al centre al qual pertanyi
l’autor, que l’utilitzarà amb fins educatius i/o culturals.
 
Consulta aquí tota la informació i les bases
del Concurs de Relats
 

T’animem a que els teus alumnes participin en un o en els dos
concursos i et desitgem molta sort!
 
Departament d'Educació i Comunicació de Mans
Unides
Tel: 93 487 78 78 | Pau Claris 190 1r 1a 08037
Barcelona

Exposició Ser dona avui

Al museu el Museu Marítim de Barcelona, del 8/03/2013 al 01/09/2013, es podrà visitar  l’Exposició  Ser dona. Avui fruit d'un projecte divulgatiu de la Fundació Dexeus. Salut de la dona.

Es tracta d’una  exposició en què s’aborda la salut de la dona en el sentit més ampli: presenta un recorregut pels canvis biològics que es van produint en la vida de la dona, ofereix una visió contemporània de la posició social de la dona i explica com les innovacions científiques i mèdiques han contribuït a l’assumpció per part de la dona dels nous reptes personals i els nous rols socials.

AULA MESTRA

Espai virtual d'enxenyament i aprenentatge de llengua catalana.
Més informació

Servei de Llengües Estrangeres Novetats abril 2013

SERVEI DE LLENGÜES ESTRANGERES
NOVETATS abril 2013

Aprenentatge actiu d'idiomes 2013   Convocatòria pública per a l'atorgament de subvencions

Al DOGC d'avui, 16 d'abril, es publiquen les bases reguladores per a la selecció de projectes de centres públics d'educació primària per a la realització d'activitats extraescolars o complementàries en llengua estrangera per al curs 2013, dins d'un Pla integrat de llengües estrangeres (PILE) per al període 2013-15. El podeu consultar a:http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/6356/1295017.pdf  El termini per al lliurament de la sol·licitud, juntament amb la documentació i el projecte pertinents, finalitza el 10 de maig. 
S'ha convocat el premi "Sello europeo para las iniciativas innovadoras para la enseñanza aprendizaje de las lenguas", amb una dotació econòmica important pels centres premiats que estiguin innovant en l'ensenyament de les llengües (modalitat A). El termini finalitza e 16 de maig. El BOE de la convocatòria el trobareu a:
http://www.oapee.es/dctm/weboapee/iniciativas/sello-europeo/convocatoria/convocatoria-boe-sello-2013.pdf?documentId=0901e72b8162c675

En un altre ordre de coses, el Servei de Llengües estrangeres del Departament d'Ensenyament ha engegat una iniciativa anomenada "Teachers' lunch in English", una acció per a consolidar el nivell d'anglès del professorat consistent en participar en espais de conversa sobre temes d'actualitat per millorar la llengua i en dinar en un ambient d'immersió en anglès. Entenem que serà difícil poder-hi participar a nivell horari i de desplaçament, però per si de cas us interessa:
http://www.xtec.cat/web/projectes/llengues/llenguaanglesa

Us anunciem que l'any 2013 es commemora el 70è aniversari de la publicació del Petit Príncep. Us adjuntem un document elaborat pel Servei de Llengües Estrangeres amb idees per a la celebració des de la llengua francesa. En tot cas, si teniu previst o esteu fent activitats en relació a aquesta efemèride, en qualsevol llengua, i ens voleu fer arribar enllaços a espais web dels vostres centres on ho heu recollit, en farem difusió a les pàgines del Departament.
Quant a la formació, ens ha arribat aquesta proposta de la UAB en cooperació amb la Université de Mons (Bèlgica): 
http://documentsice.uab.cat/documents/CIPA/programa.pdf

Del 8 al 13 d'abril, ha tingut lloc a Liverpool la IATEFL Conference 2013,, les jornades anuals de laInternational Association of Teachers of English as a Foreign Language. Podeu veure i escoltar les conferències que s'han dut a terme, a càrrec de prestigiosos experts com David Crystal, per exemple, a l'adreça:
http://iatefl.britishcouncil.org/2013/sessions/index
Algunes presentacions encara no estan penjades, però ho estaran properament.
L'APAC ens ha fet arribar les Spring teacher training sessions del British Council. Algunes ja s'han portat a terme, però encara n'hi ha dues de pendents:
Spring TT sessions 2013  
Three sessions have been planned for the Spring:
Session 1: April 11th / 6:30 to 8:30pm on the topic of Literature in the EFL classroom by Jo Dossetor
Session 2: April 24th / 6:30 to 8:30pm on the topic of Tool 2.0 Apps in ESL by Ricard Garcia
Session 3: May 9th / 6:30 to 8:30pm on the topic of Pronunciation by Adam Kershaw
The sessions will be held at the British Council, C/ Amigó 83, 08021 Barcelona.

Per a la vostra pràctica a l'aula, us recomanem dues activitats de llengua anglesa, una de teatre pel cicle mitjà i superior de primària i una pensada per 2n de l'ESO sobre els jocs preferits dels alumnes. Les dues les trobareu a l'ARC, l'Aplicació de Recursos al Currículum: 
Primària:http://apliense.xtec.cat/arc/node/29559 Secundària: http://apliense.xtec.cat/arc/node/29165
Dir-vos també que hem enviat als vostres centres un correu electrònic amb informació sobre les dues convocatòries de llengües estrangeres (Aprenentatge actiu d'idiomes per 3r i 4t d'ESO i subvencions per extraescolars en anglès associades a un PILE per primària) i que el termini de sol·licitud de les dues finalitza el 10 de maig. La informació és a: http://www.xtec.cat/web/projectes/llengues/pluri
Per acabar, informar-vos que hi haurà algun curs post 5è dins els intensius a les EOI per al proper mes de juliol. La informació sortirà a: http://www.xtec.cat/web/formacio/llengues/accions_llengues_estrangeres_curriculars

dimarts, 16 d’abril de 2013

Activitats extraescolars o complementàries en llengua anglesa

Al DOGC d'avui, 16 d'abril, es publiquen les bases reguladores per a la selecció de projectes de centres públics d'educació primària per a la realització d'activitats extraescolars o complementàries en llengua estrangera per al curs 2013, dins d'un Pla integrat de llengües estrangeres (PILE) per al període 2013-15. El podeu consultar a:

http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/6356/1295017.pdf
El termini per al lliurament de la sol·licitud, juntament amb la documentació i el projecte pertinents, finalitza el 10 de maig.
Per a més informació sobre aquesta convocatòria, podeu dirigir-vos a l'adreçapilar.olivares@gencat.cat.

Full informatiu de la Fundació Bofill abril 2013

Més informació

dilluns, 15 d’abril de 2013

EL BADIU del CRP de Badalona

Informacions, recursos i eines educatives (I també: Tastets de TIC i TAC http://www.scoop.it/t/aula-digital i Racó de la música http://www.scoop.it/t/el-raco-de-la-musica)

Parla.cat

Parla.cat és un espai virtual d’aprenentatge que posa a l’abast de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana. El curs es pot fer seguint la modalitat lliure o la modalitat amb tutoria.
Més informació

Conclusions de la XXII Jornada de reflexió del Consell Escolar de Catalunya

Us comuniquem que el Ple del Consell va aprovar el 9 d'abril el document de conclusions de la XXII Jornada de reflexió: L'impacte i la contribució de les tecnologies digitals en l'educació. 
Podeu consultar aquest document i tota la informació relativa a la Jornada a www.consescat.cat.

Visitar Consescat a http://www.consescat.cat/?xg_source=msg_mes_network

Àmbit de Treball de Secundària. FMRP de Catalunya


Hi ha un grup de professors de Secundària que ens han manifestat la seva inquietud de trobar-se amb altres docents per poder compartir, parlar i pensar alternatives, davant la situació actual que està vivint aquesta etapa educativa.

Si comparteixes la mateixa inquietud, et fem saber que la FMRPC vol consolidar l'Àmbit de Treball de Secundària, i hem pensat trobar-nos el 18 d'abril a les 18h per poder començar a pensar una proposta de temes a debatre.

Esteu totes i tots invitats. Només cal que ens informeu de la vostra assistència a mrp@pangea.org per poder organitzar els espais.

T'esperem el 18 d'abril a les 18h, a l'Avinguda Drassanes, 3 (Barcelona).

II Jornades d'Inclusió Digital

Em plau informar-vos que ja és oberta la inscripció a les IIJornades d’ Inclusió Digital que es realitzaran el proper 4 de maig a la UAB.

El contingut fonamental són uns tallers on es presenten recursos i experiències per millorar l’atenció personalitzada de l’alumnat i facilitar la seva participació a l’aula.

Trobareu tota la informació a http://blogs.uab.cat/jid2013/

divendres, 12 d’abril de 2013

Presentació del llibre Misteri sota la plaça

Editorial ANDANA

Us convida a la presentació del llibre
Misteri sota la plaça
de l’autor Jordi Manyà
A càrrec de Josep Maria Verge, professor de l’escola Font-rúbia
i autor de diverses guies de lectura.
L’acte tindrà lloc dissabte 20 de d’abril, a les 7 de la tarda,
a l’Auditori del VINSEUM. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.
(Plaça Jaume I, 1 - 08720 Vilafranca del Penedès)
Abril de 2013

“Misteri sota la plaça”
de Jordi Manyà
Resum de l'argument
Un grup d’estudiants de secundària salva de morir ofegat un famós arqueòleg americà, que s’està al Penedès per fer un estudi de dos establiments de l'orde dels Hospitalers: l'ermita de S. Valentí de les Cabanyes i l’església de S. Joan de Vilafranca.
Algú ha intentat matar-lo i, mentre es recupera, dos nois del grup: la Muntsa i el Roger aniran seguint diferents pistes, que els portaran a conèixer l'arqueòloga vilafranquina Caterina Cantí i a fer un gran descobriment arqueològic dins la capella de S. Joan, que havia format part de l'antic convent de la Comanda de l'orde de l’Hospital de Sant Joan.
Els protagonistes es mouen per escenaris tan coneguts com són les dues esglésies abans esmentades, la cova de la Guineu i la font de Llinars a la serra de Font-rubí; la Biblioteca Torres i Bages, el campanar de Santa Maria i altres llocs de Vilafranca.
Gràcies a les pistes trobades i a la consulta de diferents documents principalment del llibre “La capella de Sant Joan” de Montserrat Miret, aconsegueixen desemmascarar els motius poc clars pels quals l'arqueòleg accidentat s'està al Penedès.
 
 

Pla TAC Novetats 10-4-2013


Us comuniquem que s'ha hagut de retirar l'anunci del Pla TAC que va
aparèixer el dia 8 a la portada de la XTEC per incidències tècniques
que no s'acabaven de resoldre.
Donat que es vol validar l'operativitat de l'aplicació al màxim, es farà coincidir
l'anunci en portada amb la comunicació que s'enviarà als
centres i als SSTT des de la Direcció General d'Atenció a la Família i
Comunitat Educativa. Comptem que això s'esdevingui la setmana vinent.

Aprofitem per recordar-vos que l'accés a l'aplicació per part dels
centres es realitza a través del director amb usuari GICAR i que
aquest pot donar d'alta com a administrador el personal del centre que
cregui oportú i que el procediment és el mateix per  als SSTT.

En el cas dels centres concertats i municipals, els centres hauran de
seguir les indicacions que rebran per carta i que són les mateixes que
se'ls va indicar en el moment de la posada en servei de l'aplicació
Escola i Família
Si ja ho van fer podran accedir des de la mateixa adreça a l'aplicació
Pla TAC i donar d'alta els administradors.

divendres, 5 d’abril de 2013

Abril 2013 Activitats a VINSEUM

 
 
 
Totes les taques del món neixen a VINSEUM. Voleu descobrir quines formes tenen?
Dissabte 6 d'abril a les 18h

Activitat per a nens i nenes de 3 a 6 anys acompanyats d'un adult.
5€ per nen. Cal fer reserva prèvia (93 890 05 82 /vinseum@vinseum.cat)  
 
Volem proposar als infants uns jocs sensorials a partir de l’exploració de fruites, espècies i plantes aromàtiques per tal de sensibilitzar-los i introduir-los en el món del vi.
13 d'abril a les 18h

Activitat per a nens i nenes de 7 a 12 anys. 
3€ per nen. Cal fer reserva prèvia (93 890 05 82 / vinseum@vinseum.cat)   
 
Aquesta activitat vol apropar el coneixement de les orenetes als infants combinant l'espai del Museu amb un passeg a la muntanya de Sant Pau.
Diumenges 14 d’abril a les 12h

Recomanat per a nens i nenes de 3 a 6 anys. 
5€ per nen. Cal fer reserva prèvia (93 890 05 82 /vinseum@vinseum.cat)  
 
Tastarem
vins de la Denominació d'Origen Costers del Segre
maridats amb diversos platets de productes artesanals.
Dimecres 24 d'abril, a les 20.30h
a la Taverna de Vinseum
10€ per persona. Cal fer reserva prèvia (93 890 05 82 /vinseum@vinseum.cat)  
 
Tastarem vins de diferents cellers Amics d'honor del VINSEUM (un celler diferent cada dimarts) .
9, 16 i 30 d'abril a les 20h a la Taverna de Vinseum

Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia (93 890 05 82 /vinseum@vinseum.cat)  
 
Del 16 al 23 d’abril

VINSEUM celebra la diada de Sant Jordi amb diferents propostes: descomptes en publicacions, tast de vins florals, visita guiada al Centre de Documentació, etc.
Consulteu tota la programació prevista.  
 
Visita teatral al Palau Reial. Diumenge 28 d’abril a les 12h

La visita teatralitzada pretén fer viure al públic diferents moments històrics viscuts en les dependències del Palau Reial a través de vuit personatges històricament documentats. 
10€ per persona. Cal fer reserva prèvia (93 890 05 82 /vinseum@vinseum.cat)  
 
Una secció dedicada a donar a conèixer diferents peces que formen part de les coleccions de VINSEUM.
Aquest mes analitzem una
pintura del segle XVIII d'autor desconegut
que representa una natura morta.   
 
L'obra que presentem aquest mes és una peça que ens permet endinsar-nos en les tradicions de Setmana Santa. Es tracta d'un
Miserere
que forma part del
Fons de la Capella de Música de Santa Maria

dijous, 4 d’abril de 2013

Món llibre 2013

Els propers dissabte 13 i diumenge 14 d'abril de 2013, en horari d'11 a 19.30 h, als espais del CCCB,  Pl. de Joan Coromines i MACBA, l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del servei de Biblioteques de Barcelona, el CCCB i el MACBA organitzen, un altre any, el Món Llibre, el festival de literatura per a nens i nenes. És la novena edició amb un munt d'activitats singulars i divertides concebudes per apropar els llibres als més petits amb la voluntat de despertar-los o fer-los créixer el gust per la lectura.
Més de quaranta-cinc editorials de literatura infantil i juvenil se sumen a aquesta iniciativa pionera, que també compta amb la col·laboració de les biblioteques barcelonines, de més de deu revistes, dels espais del CCCB i el MACBA, que obren les seves portes per a l'ocasió, així com de les dues llibreries (Laie i La Central) d'aquests dos centres culturals.
Món Llibre oferirà al llarg dels dos dies més de cent activitats que garanteixen l'accés a altres àrees del coneixement a través de la lectura.
Enguany també hi haurà instal·lacions poeticoliteràries de gran nivell i amb un espai dedicat a les aplicacions de contes per a tablets.
Una festa amb grans artistes, destacats autors i il·lustradors i homenatges als germans Grimm, Salvador Espriu, El Petit Princep i a Joana Raspall, entre d'altres.
El programa provisional el podeu consultar aquí.
L'entrada és lliure. Si véniu el dissabte a la tarda, em podreu trobar a l'espai "La ciutat dels llibres". M'agradarà saludar-vos.