dimarts, 11 de juny del 2013

III Trobada d’Experiències transformadores. ENTREPOBLES Penedès

Benvingudes/ts al Blog de la III Trobada d’Experiències Transformadores que tindrà lloc el 6, 7 i 8 de desembre de 2013 a Barcelona. En aquesta Trobada volem parlar d’educació, d’una educació per a la transformació social, d’una educació en i per a temps de crisis.

Tenim el convenciment que les diferents propostes i iniciatives que estan sorgint al carrer, als pobles, a les ciutats per donar resposta a aquesta crisi són totes elles educatives.

I per què? Perquè quan parlem d’educació no ens referim tant sols a l’educació que s’imparteix a l’escola, a la universitat, a les famílies etc. sinó que ens referim també a l’educació que trobem al carrer, en les experiències col·lectives, que es construeixen entre persones, entre la comunitat, entre els pobles. Experiències creatives, que reivindiquen els drets de les persones o que busquen solucions, alternatives o canvis concrets socials, econòmics, culturals, etc.

És per això, que volem fer visibles aquelles iniciatives, projectes, activitats que aborden, amb una visió holística, les causes, efectes, i possibles respostes col·lectives a les diverses crisis, simultànies i interrelacionades, que estem vivint. Una gran crisi “de civilització”, de valors, que es tradueix en una crisis econòmica, social, alimentària, energètica, climàtica, de la biodiversitat, de la cura personal i de la reproducció social de la vida humana.

La trobada la realitzarem al desembre, però des d'ara mateix us convidem a participar en aquest blog. Aquest és un espai a disposició de professorat, escoles, espais d'educació no formal, entitats, associacions, mitjans de comunicació, comunitats, centres cívics, xarxes socials, organitzacions ecologistes, de dones, plataformes i moviments socials...Expliqueu-nos la vostra experiència, el vostre projecte!

Aquest blog vol ser senzillament un espai per intercanviar la nostra saviesa col·lectiva, els nostres aprenentatges amb aquestes experiències transformadores locals i/o globals, i extreure’n els elements educatius per poder reflexionar i plantejar-nos quina educació per al futur volem.Envieu-nos les vostres propostes del 4 al 20 de juny!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada