dijous, 18 d’abril del 2013

Servei de Llengües Estrangeres Novetats abril 2013

SERVEI DE LLENGÜES ESTRANGERES
NOVETATS abril 2013

Aprenentatge actiu d'idiomes 2013   Convocatòria pública per a l'atorgament de subvencions

Al DOGC d'avui, 16 d'abril, es publiquen les bases reguladores per a la selecció de projectes de centres públics d'educació primària per a la realització d'activitats extraescolars o complementàries en llengua estrangera per al curs 2013, dins d'un Pla integrat de llengües estrangeres (PILE) per al període 2013-15. El podeu consultar a:http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/6356/1295017.pdf  El termini per al lliurament de la sol·licitud, juntament amb la documentació i el projecte pertinents, finalitza el 10 de maig. 
S'ha convocat el premi "Sello europeo para las iniciativas innovadoras para la enseñanza aprendizaje de las lenguas", amb una dotació econòmica important pels centres premiats que estiguin innovant en l'ensenyament de les llengües (modalitat A). El termini finalitza e 16 de maig. El BOE de la convocatòria el trobareu a:
http://www.oapee.es/dctm/weboapee/iniciativas/sello-europeo/convocatoria/convocatoria-boe-sello-2013.pdf?documentId=0901e72b8162c675

En un altre ordre de coses, el Servei de Llengües estrangeres del Departament d'Ensenyament ha engegat una iniciativa anomenada "Teachers' lunch in English", una acció per a consolidar el nivell d'anglès del professorat consistent en participar en espais de conversa sobre temes d'actualitat per millorar la llengua i en dinar en un ambient d'immersió en anglès. Entenem que serà difícil poder-hi participar a nivell horari i de desplaçament, però per si de cas us interessa:
http://www.xtec.cat/web/projectes/llengues/llenguaanglesa

Us anunciem que l'any 2013 es commemora el 70è aniversari de la publicació del Petit Príncep. Us adjuntem un document elaborat pel Servei de Llengües Estrangeres amb idees per a la celebració des de la llengua francesa. En tot cas, si teniu previst o esteu fent activitats en relació a aquesta efemèride, en qualsevol llengua, i ens voleu fer arribar enllaços a espais web dels vostres centres on ho heu recollit, en farem difusió a les pàgines del Departament.
Quant a la formació, ens ha arribat aquesta proposta de la UAB en cooperació amb la Université de Mons (Bèlgica): 
http://documentsice.uab.cat/documents/CIPA/programa.pdf

Del 8 al 13 d'abril, ha tingut lloc a Liverpool la IATEFL Conference 2013,, les jornades anuals de laInternational Association of Teachers of English as a Foreign Language. Podeu veure i escoltar les conferències que s'han dut a terme, a càrrec de prestigiosos experts com David Crystal, per exemple, a l'adreça:
http://iatefl.britishcouncil.org/2013/sessions/index
Algunes presentacions encara no estan penjades, però ho estaran properament.
L'APAC ens ha fet arribar les Spring teacher training sessions del British Council. Algunes ja s'han portat a terme, però encara n'hi ha dues de pendents:
Spring TT sessions 2013  
Three sessions have been planned for the Spring:
Session 1: April 11th / 6:30 to 8:30pm on the topic of Literature in the EFL classroom by Jo Dossetor
Session 2: April 24th / 6:30 to 8:30pm on the topic of Tool 2.0 Apps in ESL by Ricard Garcia
Session 3: May 9th / 6:30 to 8:30pm on the topic of Pronunciation by Adam Kershaw
The sessions will be held at the British Council, C/ Amigó 83, 08021 Barcelona.

Per a la vostra pràctica a l'aula, us recomanem dues activitats de llengua anglesa, una de teatre pel cicle mitjà i superior de primària i una pensada per 2n de l'ESO sobre els jocs preferits dels alumnes. Les dues les trobareu a l'ARC, l'Aplicació de Recursos al Currículum: 
Primària:http://apliense.xtec.cat/arc/node/29559 Secundària: http://apliense.xtec.cat/arc/node/29165
Dir-vos també que hem enviat als vostres centres un correu electrònic amb informació sobre les dues convocatòries de llengües estrangeres (Aprenentatge actiu d'idiomes per 3r i 4t d'ESO i subvencions per extraescolars en anglès associades a un PILE per primària) i que el termini de sol·licitud de les dues finalitza el 10 de maig. La informació és a: http://www.xtec.cat/web/projectes/llengues/pluri
Per acabar, informar-vos que hi haurà algun curs post 5è dins els intensius a les EOI per al proper mes de juliol. La informació sortirà a: http://www.xtec.cat/web/formacio/llengues/accions_llengues_estrangeres_curriculars

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada