dimarts, 30 d’abril del 2013

11 centres de l’Alt Penedès participen a la 9ª edició del certamen de lectura en veu alta

Escrit per Goretti Martínez   
dimarts, 30 d'abril de 2013 14:50
Aquest dijous tenen lloc a Vilanova els quarts de final de la novena edició del certamen de lectura en veu alta que organitza la Fundació Enciclopèdia Catalana amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i el suport de l’obra social de La Caixa.
A l’Alt Penedès hi participen 11 centres amb un total de 21 grups d’alumnes. És el cas de les escoles vilafranquines Baltà Elias i el Col•legi del Carme – Sant Elies, que ja són veteranes en aquest concurs. Els alumnes que han seleccionat respectivament als dos centres llegiran textos, fonamentalment de Joana Raspall i de Pere Calders, proposats per l’organització, i tenen la possibilitat de passar a alguna de les cinc semifinals que tindran lloc a diversos punts de Catalunya a partir de mitjans de maig. Les dues escoles han preparat els alumnes que llegiran al certamen a consciència però, de fet, la lectura és una de les habilitats que treballen intensament dia a dia. A Sant Elies, els alumnes de primària tenen el que anomenen una “llibreta personal” on escriuen el que volen i després ho llegeixen davant la resta de la classe.
Per la seva part, al Baltà tenen un projecte més ampli que sota el nom de “A les tres, el Baltà llegeix” fomenta la lectura en tots els cursos i cada dia. Ho fan perquè saben que la lectura és, en el fons, l’eina indispensable per a adquirir qualsevol tipus de coneixement.
En aquesta escola fan moltes activitats al voltant de la lectura. Per exemple, els alumnes més grans van a llegir a la classe dels petits.Aquest any participen al certamen de lectura en veu alta més de 40.000 alumnes catalans de prop de 400 centres d’educació primària i secundària de Catalunya, el que suposa un rècord d’inscrits. L'objectiu del concurs és el de promoure i consolidar el gust per la lectura així com practicar l'habilitat de llegir en veu alta. Al mes de juny es farà la final al Teatre Nacional de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada