dimarts, 4 de desembre del 2012

FITXA DE MATERIAL: HO TENS CLAR?


Dibuixos animats dirigits a nens i nenes d’entre vuit i deu anys amb la finalitat que serveixin com a element de suport a les classes de seguretat viària. Aquest material consta de tres episodis. 

L’objectiu d’aquest audiovisual és treballar la percepció del risc associat al trànsit i a la influència dels altres. És a dir, donar eines per analitzar dilemes com ara els de creuar o no un semàfor en vermell en cas de pressa, utilitzar o no les places i els carrers per patinar, o tenir una imatge de si mateixos més o menys positiva en cas d’utilitzar l’elevador o la cadireta. 

Els tres capítols són un suport molt adequat per als monitors d’educació viària, ja que deixa obert el debat entre els estudiants i els seus formadors de mobilitat segura. Per tant, aquest tres capítols de Ho tens clar? Poden servir per generar una reflexió i manifestar-la en una primera fase de la formació, o bé per oferir unes situacions que ajudin els estudiants a tenir una opinió i prendre decisions més endavant. Els materials s’han d’integrar en unitats de programació, amb uns objectius clars i incorporant altres recursos i activitats per assolir els objectius de seguretat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada